ENERGYWORLDΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΠΕΡΙΒΑΛΛΩΝΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Τρεις στις Πέντε Γερμανικές Βιομηχανίες «Βλέπουν» Μειωμένη Παραγωγή το 2023 Λόγω των Υψηλών Τιμών Ενέργειας

Σχεδόν τρεις στις πέντε γερμανικές βιομηχανικές ενώσεις είναι απαισιόδοξες για το επόμενο έτος και αναμένουν από τις εταιρείες τους να παράγουν λιγότερα, καθώς οι υψηλές τιμές ενέργειας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία δεν δείχνουν σημάδια υποχώρησης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.Όπως αναφέρει το Reuters, από τις 49 ενώσεις που συμμετείχαν στην έρευνα του οικονομικού ινστιτούτου IW, οι 30 είπαν ότι αναμένουν από τα μέλη τους να παράγουν λιγότερα, ενώ 13 δήλωσαν ότι αναμένουν από τους τομείς τους να παράγουν περισσότερα.

Σχεδόν 40 ενώσεις δήλωσαν ότι η τρέχουσα κατάσταση για τις εταιρείες τους είναι χειρότερη από ό,τι πριν από ένα χρόνο, όταν πολλοί υπέθεταν ότι τα χειρότερα από την πανδημία του κορωνοϊού είχαν ξεπεραστεί ως επί το πλείστον.

Με τον πληθωρισμό σε υψηλά ρεκόρ, ωστόσο, η διάθεση στη γερμανική οικονομία δεν έχει ανακάμψει, σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από τα μέσα Νοεμβρίου έως τις αρχές Δεκεμβρίου.

«Οι επιχειρήσεις δεν αναμένουν ότι οι υψηλές τιμές της ενέργειας θα επανέλθουν στα προ κρίσης επίπεδα στο άμεσο μέλλον. Αυτό θολώνει τις προοπτικές για το επόμενο έτος», δήλωσε ο οικονομικός εμπειρογνώμονας της IW, Michael Groemling και προειδοποίησε ότι η κατάσταση για τις επιχειρήσεις έντασης ενέργειας είναι ιδιαίτερα επισφαλής καθώς η επιτυχία τους συνδέεται με οικονομικά προσιτή ενέργεια.

ΠΗΓΗ: energia.gr

Related Articles

Back to top button