ENERGYWORLDΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ

Πέμπτη Ημέρα Ανόδου για την Τιμή του Φυσικού Αερίου στην Ευρώπη Λόγω Καύσωνα

Για πέμπτη μέρα ανεβαίνει η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Απρίλιο, καθώς η παγκόσμια προφορά έχει επηρεαστεί από το κύμα καύσωνα που επικρατεί σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σημειώνουν άνοδο έως και 5,2%, στα 33 ευρώ ανά μεγαβατώρα, καθώς οι τιμές διατηρούνται σε ανοδική τροχιά, μετά την πτώση κατά τις πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου. Οι υψηλές θερμοκρασίες στη νότια Ευρώπη έχουν αυξήσει τη ζήτηση σε χώρες όπως η Ιταλία, η οποία εξαρτάται από το φυσικό αέριο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Τη στιγμή που η Ευρώπη βγήκε από την ενεργειακή κρίση του περασμένου έτους, με τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου σημαντικά πιο γεμάτες από ό,τι συνήθως, οι διαταραχές στην προσφορά και οι αυξήσεις της ζήτησης εξακολουθούν να επηρεάζουν την αγορά. Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι traders πιθανόν να παρακολουθούν στενά τις μετεωρολογικές προβλέψεις για τον Αύγουστο ώστε να υπολογίσουν τη μελλοντική κατανάλωση στη Γηραιά Ήπειρο.

Σύμφωνα με το fxempire.com, παρά τις ανησυχίες για τις επερχόμενες διακοπές λειτουργίας της Νορβηγίας τον Αύγουστο και τη χαμηλή ροή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) που κατευθύνεται προς την Ευρώπη, τα αποθέματα αερίου στην περιοχή παρέχουν κάποια υποστήριξη.

Ωστόσο, προκύπτουν αβεβαιότητες λόγω των εκτεταμένων εργασιών συντήρησης στο νορβηγικό κοίτασμα φυσικού αερίου Dvalin, αλλά και σε άλλες τοποθεσίες όπως το πεδίο Troll και το εργοστάσιο επεξεργασίας Kollsnes, όπου έχουν επίσης προγραμματιστεί έργα συντήρησης τον Αύγουστο. Αυτή η επέκταση υποδηλώνει ότι τα σχέδια συντήρησης ενδέχεται να μην εξελίσσονται τόσο ομαλά όσο αναμενόταν, εγείροντας περαιτέρω ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία του εφοδιασμού.

Επιπλέον, η αυριανή λήξη των δικαιωμάτων προαίρεσης έχει προκαλέσει σημαντικό ενδιαφέρον γύρω στα 35 ευρώ, επηρεάζοντας δυνητικά την κατεύθυνση της αγοράς. Καθώς η ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου αναμένεται να παραμείνει σφιχτή μέχρι να μπορέσει να υποδεχθεί μεγαλύτερους όγκους LNG, οι traders παρακολουθούν στενά αυτές τις εξελίξεις για να μετρήσουν τις μελλοντικές κινήσεις των τιμών.

Related Articles

Back to top button