ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τον Σχεδιασμό του «Ενεργειακού Τειρεσία»

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου & Υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Ενέργειας ΠΑΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ δήλωσε σχετικά με τον σχεδιασμό του «Ενεργειακού Τειρεσία» ότι στην Ελλάδα, όπου άφησαν ισχυρό αποτύπωμα η πληθωριστική και η ενεργειακή κρίση, το αρμόδιο Υπουργείο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, επαναφέρει τον σχεδιασμό για τον «Ενεργειακό Τειρεσία», το σύστημα «Debt Flagging» με βάση τη συνέπειά των καταναλωτών ως προς την πληρωμή των λογαριασμών ρεύματος.

Ενόψει και της επόμενης χειμερινής περιόδου και με δεδομένη την αμφίβολη εξέλιξη της ενεργειακής κρίσης, καλούμε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ακυρώσει οποιονδήποτε σχεδιασμό, καθώς η θέσπιση ενός τέτοιου ασφυκτικού μηχανισμού -ανάλογου των τραπεζών- θα δημιουργήσει μείζονα κοινωνικά ζητήματα.

Κάθε νομοθετική πρωτοβουλία που δεν θα υπολογίζει με τρόπο αντικειμενικό και δίκαιο τις οικονομικές δυνατότητες των καταναλωτών, που δεν θα συνεκτιμά τις αντικειμενικές συνθήκες και βεβαίως που δεν θα διαχωρίζει τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» από τους καταναλωτές, οι οποίοι εξαιτίας αντικειμενικών δυσκολιών αδυνατούν να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, μας βρίσκει αντίθετους.

Διαβάστε ακόμα

Related Articles

Back to top button