ENERGYWORLDΑΙΟΛΙΚΑ

Θα Ξεπεράσει Φέτος το 1TW η Εγκατεστημένη Παγκόσμια Αιολική Ισχύς

Η παγκόσμια αγορά αιολικής ενέργειας θα ξεπεράσει το όριο του ενός τεραβάτ (1TW) για την εγκατεστημένη ισχύ μέχρι το τέλος του 2023, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση για τις προοπτικές της αγοράς από την Wood Mackenzie. “Αφού χρειάστηκαν περισσότερα από 40 χρόνια για να φτάσει το 1TW εγκαταστάσεων, η αιολική βιομηχανία θα φτάσει το επόμενο TW εγκαταστάσεων μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια,

μια σημαντική επιτάχυνση της ανάπτυξης”, δήλωσε ο Luke Lewandowski, διευθυντής ερευνών της Wood Mackenzie.

Η αγορά αιολικής ενέργειας στην Κίνα θα ανακάμψει έντονα το 2023, με τους προγραμματιστές να διπλασιάζουν σχεδόν το ποσό της ετήσιας δυναμικότητας σε ετήσια βάση (YoY), στο πλαίσιο ενός έτους ρεκόρ για τις νέες παραγγελίες ανεμογεννητριών στη χώρα.

“Αν εξετάσουμε πιο προσεκτικά την Κίνα, η νέα χωρητικότητα που συνδέεται με το δίκτυο στην περιοχή μειώθηκε κατά 21% σε ετήσια βάση (YoY) το 2022, κυρίως λόγω της αυστηρής πολιτικής κλειδώματος που περιόρισε σημαντικά τις προσθήκες χωρητικότητας το 4ο τρίμηνο”, δήλωσε ο Lewandowski.

“Τα έργα που δεν μπόρεσαν να συνδεθούν το 4ο τρίμηνο θα βοηθήσουν στην ενίσχυση των προοπτικών στην Κίνα για το 2023”.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς προοπτικής, οι ετήσιες προσθήκες δυναμικότητας στην Κίνα θα είναι κατά μέσο όρο 80GW και θα αντιπροσωπεύουν το 50% της νέας δυναμικότητας παγκοσμίως.

Εξαιρουμένης της Κίνας, ο υπόλοιπος κόσμος θα προσθέσει 44GW το 2022, σημειώνοντας μείωση 4% σε ετήσια βάση.

Την επόμενη δεκαετία θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην υπεράκτια αιολική ενέργεια, καθώς ο τομέας ωριμάζει και η τεχνολογική καινοτομία και η ανάπτυξη της αλυσίδας εφοδιασμού συμβάλλουν στο να καταστεί η υπεράκτια ανάπτυξη πιο προσιτή σε διάφορες περιοχές.

Σύμφωνα με την Wood Mackenzie, σχεδιάζεται να προστεθεί υπεράκτια δυναμικότητα σε 30 χώρες την επόμενη δεκαετία, αν και οι ευρωπαϊκές χώρες και η Κίνα αντιπροσωπεύουν το 81% των παγκόσμιων προσθηκών υπεράκτιας δυναμικότητας κατά τη δεκαετή προοπτική.

Related Articles

Back to top button