ENERGYWORLDΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΗΑΕ: Η Masdar Εξασφάλισε Σύμβαση για Εργο Ηλιακής Ενέργειας 1,8 GW

Η Masdar ανέλαβε τη σύμβαση κατασκευής και λειτουργίας της έκτης φάσης 1800MW του ηλιακού πάρκου Mohammed bin Rashid Al Maktoum από την Dubai Electricity and Water Authority PJSC (DEWA). Η φάση αυτή κοστίζει 1,4 δισ. ευρώ και όλα τα στάδια του έργου στο Ντουμπάι αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το 2030, με τη συνολική επένδυση να φτάνει τα 12,7 δισ. ευρώ.

Η Masdar επελέγη μεταξύ 23 διεθνών εταιρειών και προσέφερε ισοδύναμο κόστος ενέργειας (LCOE) 1,6215 δολάρια ΗΠΑ ανά kWh, το χαμηλότερο από οποιαδήποτε άλλη από τις εξελίξεις του μοντέλου του ανεξάρτητου παραγωγού ηλιακής ενέργειας (IPP) της DEWA μέχρι σήμερα, δήλωσε ο κατασκευαστής.
Η τρέχουσα συνολική παραγωγική ικανότητα των ηλιακών έργων στο πάρκο είναι 2427MW.

Η DEWA κατασκευάζει ένα άλλο εργοτάξιο με συνολική δυναμικότητα 433MW.

Η έκτη φάση 1800MW του ηλιακού πάρκου θα αυξήσει τη συνολική παραγωγική ικανότητα σε 4660MW.

Ο πρόεδρος της Masdar, Sultan Al Jaber, δήλωσε: “Η ανάθεση αυτού του έργου-ορόσημου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στον κόσμο που βρίσκεται σε μία μόνο τοποθεσία αποτελεί άλλο ένα σημαντικό ορόσημο για τη Masdar. Αποτελεί απόδειξη του ιστορικού της Masdar σε πρωτοποριακά έργα καθαρής ενέργειας, καθώς συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τη στρατηγική πρωτοβουλία των ΗΑΕ “Καθαρό μηδέν έως το 2050″. Ενόψει της χώρας μας που φιλοξενεί την COP28 αργότερα φέτος, είναι ζωτικής σημασίας ο κόσμος να τριπλασιάσει την παγκόσμια δυναμικότητα ανανεώσιμης ενέργειας έως το 2030 για να διατηρήσει τη φιλοδοξία του 1,5 βαθμού σε απόσταση αναπνοής. Αυτό το έργο ορόσημο αποδεικνύει οριστική δράση στο κοινό μας ταξίδι προς ένα καθαρότερο, πιο πράσινο μέλλον”.

Related Articles

Back to top button