ENERGYWORLDΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ

Νότια Αφρική: Κήρυξε κατάσταση εθνικής καταστροφής λόγω της ενεργειακής κρίσης

Η Νότια Αφρική αντιμετωπίζει έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας και παρέχει το ρεύμα «με το δελτίο», ενώ ορισμένες ημέρες οι κάτοικοι μένουν χωρίς ρεύμα επί 12 ώρες.
Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα κήρυξε απόψε τη χώρα σε κατάσταση εθνικής καταστροφής, σε μια προσπάθεια να επιλύσει τη βαθιά ενεργειακή κρίση που υπονομεύει την καθημερινότητα και την οικονομία της μεγαλύτερης βιομηχανικής δύναμης της αφρικανικής ηπείρου.

«Με το δελτίο»
Εδώ και μήνες 60 εκατομμύρια Νοτιοαφρικανοί αναγκάζονται να μαγειρεύουν, να πλένουν τα ρούχα τους και να φορτίζουν τα κινητά τους τηλέφωνα μόνο για λίγες ώρες την ημέρα.

Η χώρα έχει έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας και παρέχει το ηλεκτρικό «με το δελτίο», προχωρώντας σε προγραμματισμένες διακοπές. Ορισμένες ημέρες, οι κάτοικοι μένουν χωρίς ρεύμα επί 12 ώρες καθώς η κατάσταση από πέρσι έχει επιδεινωθεί.

«Κηρύσσουμε κατάσταση εθνικής καταστροφής για ν’ ανταποκριθούμε στην κρίση του ηλεκτρικού και τις συνέπειές της» είπε ο Ραμαφόζα, από το δημαρχείο του Κέιπ Τάουν, κατά την ετήσια ομιλία του για την Κατάσταση του Εθνους.

Οπως εξήγησε «σε έκτακτες συνθήκες, επιβάλλονται έκτακτα μέτρα». Αμεση προτεραιότητα είναι να μειωθεί τους επόμενους μήνες το χρονικό διάστημα των διακοπών ρεύματος και, τελικά, να σταματήσουν τελείως.

in.gr

Related Articles

Back to top button