ENERGYWORLD

Η Helleniq Energy θα Αποφασίσει για Υπεράκτια Ερευνητική Γεώτρηση σε 18 – 24 Μήνες

Η Helleniq Energy ενδέχεται να αποφασίσει για ερευνητικές γεωτρήσεις σε ελληνικά υπεράκτια οικόπεδα εντός των επόμενων δύο ετών, δήλωσε την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Σιάμισιης, σύμφωνα με το Reuters

“Η Ελλάδα έχει ενδείξεις για σημαντικά αποθέματα φυσικού αερίου ύψους περίπου 600 δισ. κυβικών μέτρων και πέρυσι αποφάσισε να προωθήσει τη συλλογή σεισμικών δεδομένων μέσω ερευνητικών σκαφών σε περιοχές που ενδεχομένως να φέρουν σημαντικά αποθέματα φυσικού αερίου”, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Η Helleniq κατέχει άδειες έρευνας για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε τέσσερα οικόπεδα στο Ιόνιο Πέλαγος και στα ανοικτά του νησιού της Κρήτης και έχει ολοκληρώσει σεισμικές έρευνες εκεί.

“Έχουμε ένα χαρτοφυλάκιο υπεράκτιων προοπτικών που έχουν… περάσει από τις σεισμικές εργασίες”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ανδρέας Σιάμισιης σε αναλυτές σύμφωνα με το Reuters.

“Ουσιαστικά, βρισκόμαστε σε μια θέση όπου θα μπορούσαμε να έχουμε μια απόφαση για μια ερευνητική γεώτρηση μέσα στους επόμενους 18 με 24 μήνες”, πρόσθεσε.

energia.gr

Related Articles

Back to top button