ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Γαλλία: Επιλέχθηκαν 73 Εργα 1,1 GW στον Τελευταίο Διαγωνισμό για Χερσαία Αιολικά

Η γαλλική κυβέρνηση επέλεξε 73 έργα συνολικής ισχύος 1156MW στον τελευταίο διαγωνισμό χερσαίας αιολικής ενέργειας. Τα έργα θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια σε μέση τιμή 85,29 €/MWh. Ο διαγωνισμός υπερκαλύφθηκε με περισσότερα από 100 έργα συνολικής ισχύος 1,8 GW που υποβλήθηκαν σε απάντηση στην αρχική πρόσκληση για 925 MW. Το Υπουργείο Ενεργειακής Μετάβασης αποφάσισε να ορίσει 73 αιτήσεις ως νικητές,

χρησιμοποιώντας όλες τις ευελιξίες που προσφέρει το καθεστώς του διαγωνισμού για να επιλέξει όσο το δυνατόν περισσότερα έργα.

Η επόμενη περίοδος του διαγωνισμού χερσαίας αιολικής ενέργειας θα ανοίξει στις 9 Οκτωβρίου για νέα ζήτηση 925MW

Η υπουργός Ενεργειακής Μετάβασης Agnès Pannier-Runacher δήλωσε: “Με αυτή την πρόσκληση υποβολής προσφορών, η οποία υποστηρίζει ένα πρωτοφανές επίπεδο αιτήσεων για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αποδεικνύουμε ότι η χώρα μας είναι αποφασιστικά προσηλωμένη στην ενεργειακή μετάβαση.

“Πρόκειται για ενέργεια με χαμηλές εκπομπές άνθρακα και ανταγωνιστική ενέργεια για τους Γάλλους, στην υπηρεσία της ασφάλειας του εφοδιασμού μας, της οικονομικής μας ανεξαρτησίας και της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής”.

energia.gr

Related Articles

Back to top button